dimecres, 28 de novembre del 2012

Diposit de la Muntanyeta dels Sants

Ara fa un grapat d'anys, allà per la segona mitat dels anys 60, el consistori municipal va vore que feia falta aigua per a tota la gent que anava a estiuejar al Perelló, al Socarrat, al Pouet, a Sos, a Calderer, a Fernandet, a la Loteria, a les Palmeres, a Motilla, als Marenys... Així que van decidir traure aigua d'un pou que es troba a la Muntanyeta del Sants. Per a que l'aigua arribara a la platja construïren un diposit d'uns 32 metres d'altura i que cabien quasi 700.000 litres d'aigua, pujaven l'aigua dins del diposit i la feien caure (recordeu aquella enorme canonada que travessava la muntanyeta?)

En 1998 el diposit era inservible ja que per fer arribar l'aigua a la zona marítima es feien servir altres tecnologies més sofisticades i es va decidir llevar-lo, això va costar 10.000.000 de pessetes. Aquell diposit també va servir per a col·locar una antena des de la que es transmetia la senyal de la primera televisió de Sueca per 1986.

En este post vorem algunes instantànies de la muntanyeta abans, durant i després del diposit.



Plànols del diposit, realitzats en 1998 per fer el desmuntatge.







6 comentaris:

  1. La fecha de la antena de televisó está be?

    ResponElimina
  2. La Muntanyeta....la marxal....les pòstes de Sòl...Pascua, paelles, torraes, xulles, embotit, futbol, birbar arròs, estiu, vesprades senceres demabulant per allí, la cova del burro, en fi....la terreta que tira moltissim :-)

    ResponElimina
  3. I m'ha deixat el millor....els Aplecs dels anys 70's !!!!!

    ResponElimina
  4. Hola, me podrías decir de qué fecha son las primeras fotos? me estoy documentando para un trabajo. Muchas gracias!

    ResponElimina