dimarts, 15 de gener del 2013

Miquel Guillem

Un dels majors honors per a un artista de Sueca es poder fer el cartell de la Mostra Internacional de Mim. Si Abel Guarinos t'encarrega la imatge gràfica del festival vol dir que eres un artista reconegut a la ciutat de Sueca o que prompte o seràs.




En 1995 Miquel Guillem li va tocar fer el cartell del Mim, però no content amb això també va muntar un espectacle anomenat Sol i Dar i Art. Al tríptic de la sisena mostra diu: " Sol i Dar i Art és un grup circumstancial, format de manera eventual per a realitzar el muntatge Sol i Dar i Art. La pluralitat dels aspectes que configuren l'acció, reuneix un grup d'artistes suecans que treballen en diferents disciplines de l'art i de la cultura: Miquel Guillem (plàstica), Miquel Llàcer (recitatiu i música), Emili Piera, Conxa Ciscar i Rosa Roig(textos) i Mª Sales Martínez (dansa). Ara, el grup s'uneix per construir i representar una acció solidària, pensada per a ser presentada en la Mostra Internacional de Mim"

L'espectacle consistia en dibuixar un mapa del món a la plaça Rosanes i posar ciris a les zones on hi havia conflictes bèl·lics, a més hi havia dansa i cant.

Divendres 15 de Setembre
10:00h. Sol i Dar i Art (Sueca amb els preparatius i començament de l'acció de 26 hores Sol i Dar i Art (un crit contra les guerres) - estrena absoluta - Plaça Rosanes

21:00 Sol i Dar i Art amb l'encesa dels primers dels 5.000 ciris per la Pau de Sol i Dar i Art. Plaça Rosanes

1:30 Sol i Dar i Art amb el cant i la dansa de "Sol i Dar i Art" Plaça Rosanes

 Sol i Dar i Art. Foto de Francesc Vera 1995

Miquel Guillem i Miquel Llàcer. Foto de Francesc Vera 1995


Miquel Guillem, que era un artista interdisciplinari, es veu que li va agradar l'experiència i dos anys més tard en 1997 a la 8a. Mostra Internacional de Mim va voler repetir i va dirigir junt amb lluna Albert un espectacle anomenat Fusionart. Al llibret del Mim diu: "Fusinart és la primera instal·lació/esdeveniment i ha estat creada i dirigida per l'artista plàstic Miquel Guillem i per l'actriu i directora Lluna Albert emprant com a elements bàsics mil barres de gel, el llenguatge del clown, la dansa de Toni Aparisi i la música que ad hoc està composta per Francisco de Zulueta, Miguel A. Mateu i Ramon Giner i que interpretarà el grup Madrigals. Guillem és professor titular de la Facultat de Belles Arts de València, creador del mural Dones de la Mediterrània per a la UNESCO i ha estat exposat a València, París, Tunísia i Pequín."







Fotos de Fusionart. Francesc Vera 1997


Miquel Guillem va fer moltes altres coses apart d'estos dos espectacles, com per exemple un videoclip animat per a la cançó d'Al Vent de Raimon i a més va ser un dels principals impulsors de les beques erasmus a la Universitat Politècnica de València.



Entrevista a Miquel Guillem a la televisió del Politècnic



Esta setmana als Porxets de Sueca es pot veure l'homenatge que han muntat els seus amics amb l'exposició Correspondència. En este enllaç podeu vore més fotos de l'exposició.


Rosa Roig, Vicent Ferri i Miquel Llàcer amb el bust de Miquel Guillem a l'exposició Correspondència. 2013